După mai bine de 13 ani trăiți în București, recunosc că nu reușesc încă să mă obișnuiesc cu excrementele de câine în spațiul public. În trecere pe la Biblioteca Metropolitană mi-a atras atenția un panou cu bilețele scrise de copii cu lucrurile care îi deranjează cel mai tare. Care credeți că era “norul” de cuvinte? Tot excrementele de câine!
Gândind la rece, știm cu toții că problema este mai complexă de atât, cu adopțiile câinilor comunitari, însă în practică am văzut prea mulți stăpâni de câini, aparent educați care nu se sfiiesc să strângă după câine sub ochii ficși ai trecătorilor cu copii.

 

Am citit de curând că pe străzile din capitală sunt zilnic 5 tone de excremente de câine, care, devin, în decurs de o lună, praf pe care îl inhalăm. Nu știu exact care este proporția de excremente provenind de la câini cu stăpâni și cât de la câinii comunitari, însă nu mă pot abține să-mi imaginez cum ar fi dacă aș lăsa niște mesaje scrise cu creta care să semnaleze excrementele și să spună celorlalți că nu vrem măturătorii să se ocupe de ele, ci chiar cei care îi hrănesc.Excremente caine

 

Cu un set de mănuși și cretă, orice locuitor deștept și fără fasoane se poate exprima direct și cu ceva subtilitate pentru a atrage atenția asupra unei anormalități civice.

Dacă este să merg cu imaginația mai departe, îmi pot închipui chiar un proiect dedicat prin care artiști studenți sau artiști consacrați, precum Dan Perjovschi, atrag atenția asupra a ceva ce ne deranjează pe toți, fără să poarte etichete de lemn precum protecția mediului care nu prea ne emoționează.

Excremente caine
Sunt sigură că mulți deja nu văd în asta o soluție, însă dacă sunt deștepți, ascult cu interes idei constructive și care să nu implice municipalitatea. De acolo am văzut deja de mult timp ce se poate și ce nu se poate.

 

Tu ce soluții deștepte și pașnice (poate chiar și creative) ai pentru a crește apetitul posesorilor/ îngrijitorilor de câini în a strânge după ei?

Trimite mai departe: