CINE SUNT

Minodora Cerin

În spatele tastelor sunt eu, Minodora Cerin, un om interesat de cum poate fi stimulată creativitatea celor care vor să schimbe în bine lumea din jurul lor.

Blogul meu este locul meu de joacă pentru a te convinge că  ai resurse uriașe de creativitate, indiferent că ești brutar, coordonator, locuitor, inginer sau pur și simplu rătăcit(ă).

Sprijin organizații și companii să dea viață unor proiecte educaționale creative cu care să se mândrească. Din 2016 sunt editor al volumului Noii industriași, creativii, o carte tipărită care spune povestea celor care lucrează în industriile creative din România.

Nici nu-mi imaginam că simplul exercițiu de a scrie pe acest blog mă va face să alunec spre primul meu proiect care poate fi răsfoit, dăruit și cumpărat dintr-o librărie: Ghidul cultivatorului de visuri: caiet de lucru pentru managementul proiectelor mici, cu răsturnări interesante

Ghidul cultivatorului de visuri, caiet de managementul proiectelor mici, cu rasturnari interesante

Mă plictisește mult limbajul de lemn în scrierea de proiecte și sper că cei 12 ani de când scriu proiecte nu m-au deformat prea tare. Trebuie să mărturisesc că primul articol publicat pe blog este și primul meu articol scris în afara obligațiilor de muncă, școală și facultate.

Sunt liber profesionistă din 2010 și am avut șansa să lucrez în proiecte precum Strategia culturală și creativă a Bucureștiului 2015-2025 – Diagnoza preliminară, editarea cărții Noii industriași, creativii (volumul 1 și volumul 2), coordonarea Proiectului Profesii creative: atunci și acum și chiar în conturarea unui start-up de familie – Un alt fel de cloud.

Câteva dintre proiectele gândite și coordonate de mine în spiritul promovării creative a memoriei culturale a orașelor:

Remodelarea spaţiului comun la bloc (București)
O prezentare făcută către un finanțator interesat de continuarea proiectului o găsești aici

– Cultural Stations (Londra)
Proiectul a fost prezentat publicului din Londra, cu ocazia Jocurilor Olimpice organizate in 2012.

Din 2012, am inițiat, alături de Oana Năsui programul Formare Culturală, un program independent care aduce profesioniști și practicieni din mediul cultural și creativ împreună cu cei care lucrează sau aspiră să lucreze în acest mediu.

Înainte de 2010, am fost implicată în proiecte precum redeschiderea Muzeului Antipa și în proiecte muzeale cu ocazia Sibiu, Capitală Culturală Europeană și în multe alte proiecte culturale mici și cu farmec.

Toate opiniile exprimate pe blog îmi aparțin. Dacă vrei să preiei fragmente sau articole de pe blog, cere-mi acordul în scris sau menționează, în clar, sursa.

CONTACT


Lucrez în București ca inițiator și consultant liber profesionist pentru proiecte culturale și educaționale.

Mă găsești pe:
Linked-in: Minodora Cerin
Facebooktrăiește creativ
Instagram: Minodora Cerin
Google+:
 trăiește creativ

 

Trimite mai departe: