Minodora Cerin

 

În spatele tastelor sunt eu, (Mino)Dora Cerin. Prietenii îmi spun Dora și sunt un balaur blând cu mai multe capete: manager cultural, promotor al industriilor creative, cercetătoare a creativității și micilor bucurii. Iubitoare de cărți, exploratoare de cartiere și oameni care vor să facă schimbări în bine, lucrând împreună. 

Blogul meu este locul meu de joacă pentru a te convinge că  ai resurse uriașe de creativitate, indiferent că ești brutar, coordonator, locuitor, inginer sau pur și simplu rătăcit(ă).

 

Am sprijinit, în calitate de consultant zeci de organizații și companii să dea viață unor proiecte educaționale creative cu care să se mândrească. Iar în 2014 am contribuit, ca expert în Diagnoza preliminară a primei strategii culturale și creative a Bucureștiului (2015-2025). 

Din 2016 sunt editor, alături de Oana Năsui al cărții Noii industriași, creativii, o carte tipărită despre industriile culturale și creative din România. (cu aprox 150 de contributori). 

Nici nu-mi imaginam că simplul exercițiu de a scrie pe acest blog mă va face să alunec spre primul meu proiect care poate fi răsfoit, dăruit și cumpărat dintr-o librărie, un soi de caiet de lucru pentru începători într-ale managementului de proiect: Ghidul cultivatorului de visuri: caiet de lucru pentru managementul proiectelor mici, cu răsturnări interesante

 

Ghidul cultivatorului de visuri, caiet de managementul proiectelor mici, cu rasturnari interesante

 

Mă plictisește mult limbajul de lemn în scrierea de proiecte și sper că cei 12 ani de când scriu proiecte nu m-au deformat prea tare. Trebuie să mărturisesc că primul articol publicat pe blog este și primul meu articol scris în afara obligațiilor de muncă, școală și facultate. 

Câteva dintre proiectele gândite și coordonate de mine în spiritul promovării creative a memoriei culturale a orașelor:

Remodelarea spaţiului comun la bloc (București)

– Cultural Stations (Londra), cu ocazia Jocurilor Olimpice organizate in 2012.

Din 2012, sunt, alături de Oana Năsui cofondatoarea programului Formare Culturală, un program independent care aduce profesioniști și practicieni din mediul cultural și creativ împreună cu cei care lucrează sau aspiră să lucreze în acest mediu.

Înainte de 2010, am fost implicată în proiecte precum redeschiderea Muzeului Antipa și în proiecte muzeale cu ocazia Sibiu, Capitală Culturală Europeană și în multe alte proiecte precum promovarea creativă a lecturii și a învățării limbilor europene de circulație redusă.

 

Toate opiniile exprimate pe blog îmi aparțin. Dacă vrei să preiei fragmente sau articole de pe blog, cere-mi acordul în scris sau menționează, în clar, sursa.

 

CONTACT

 

Lucrez în București ca inițiator și consultant liber profesionist pentru proiecte culturale și educaționale. 

Mă găsești pe:

 

Linked-in: Minodora Cerin

Facebooktrăiește creativ

 

Instagram: Minodora Cerin

Google+: trăiește creativ

 

 

 

Trimite mai departe: