DESPRE

Despre blog

Blogul meu este fără rețete și fără pretenții. Miza mea este să aflu mai multe despre creativitate și să o aplic cât mai des în munca mea. Numele siropos de ‘trăiește creativ’ l-am ales pentru că mi-am dat seama că cea mai mare parte a timpului o petrec lucrând. Așadar, trăiesc, în mare parte, în și prin proiectele mele și ale celor cu care colaborez.

Blogul cuprinde păreri, idei și instrumente pentru mine și pentru cei care vor să genereze idei sau soluții care să le aducă schimbări mici în munca lor.

Scriu pe blog despre creativitate “la prezent” și “la trecut”, adică despre creativitatea din 2014, dar și cea din 1999 și din anul 100 î.e.n

Toate opiniile exprimate pe blog îmi aparțin. Dacă vrei să preiei fragmente sau articole de pe blog, cere-mi acordul în scris sau menționează, în clar, sursa.


Despre mine (Minodora Cerin)

Sunt coordonator de proiecte culturale din 2003 și am scris multe proiecte, din care au prins viață doar 20%. Restul de 80% sunt acoperite de “praf”. Din aceste nereușite s-a născut blogul ‘trăiește creativ’ și ambiția mea de a avea un proiect în care nu depind de finanțatori și întâlniri cu potențiali clienți.

Mă plictisește mult limbajul de lemn în scrierea de proiecte și sper că cei 10 ani de când scriu proiecte nu m-au deformat prea tare. Trebuie să mărturisesc că primul articol publicat pe blog este și primul meu articol scris în afara obligațiilor de muncă, școală și facultate.

Sunt liber profesionistă din 2010 și am avut șansa să lucrez în proiecte precum Strategia culturală și creativă a Bucureștiului 2015-2025 – Diagnoza preliminară, editarea cărții Noii industriași, creativii și chiar în conturarea unui start-up de familie – Un alt fel de cloud.

Câteva dintre proiectele gîndite și coordonate de mine în spiritul promovării creative a memoriei culturale a orașelor:

Remodelarea spaţiului comun la bloc (București)
O prezentare făcută către un finanțator interesat de continuarea proiectului o găsești aici

– Cultural Stations (Londra)
Proiectul a fost prezentat publicului din Londra, cu ocazia Jocurilor Olimpice organizate in 2012.

Din 2012, am inițiat, alături de Oana Năsui programul Formare Culturală, un program independent care aduce profesioniști și practicieni din mediul cultural și creativ împreună cu cei care lucrează sau aspiră să lucreze în acest mediu.

Înainte de 2010, am fost implicată în proiecte precum redeschiderea Muzeului Antipa și în proiecte muzeale cu ocazia Sibiu, Capitală Culturală Europeană.

Despre alte proiecte ale mele, care stau într-un “raft” trist  în calculator, am decis să le expun aici pe blog 🙂