DESPRE

Minodora Cerin

Blogul meu este fără rețete și fără pretenții. Miza mea este să aflu mai multe despre creativitate, să o aplic și să îi conving pe cei cei care nu sunt artiști că sunt creativi, indiferent că sunt coordonatori, locuitori, ingineri sau pur și simplu rătăciți.

În spatele tastelor sunt eu, Minodora Cerin, un om interesat de cum poate fi stimulată creativitatea celor care vor să schimbe în bine lumea din jurul lor.

Coordonez proiecte culturale, citesc, mă joc, scriu, mănânc flori de salcâm. Ordinea nu prea contează, căci acest blog este despre bucuria de a greși, de a reîncerca, de a crea, de a da viață unor proiecte cu miez pentru ceilalți și de a exersa creativitatea cu c mic.

Mă plictisește mult limbajul de lemn în scrierea de proiecte și sper că cei 12 ani de când scriu proiecte nu m-au deformat prea tare. Trebuie să mărturisesc că primul articol publicat pe blog este și primul meu articol scris în afara obligațiilor de muncă, școală și facultate.

Sunt liber profesionistă din 2010 și am avut șansa să lucrez în proiecte precum Strategia culturală și creativă a Bucureștiului 2015-2025 – Diagnoza preliminară, editarea cărții Noii industriași, creativii și chiar în conturarea unui start-up de familie – Un alt fel de cloud.

Câteva dintre proiectele gândite și coordonate de mine în spiritul promovării creative a memoriei culturale a orașelor:

Remodelarea spaţiului comun la bloc (București)
O prezentare făcută către un finanțator interesat de continuarea proiectului o găsești aici

– Cultural Stations (Londra)
Proiectul a fost prezentat publicului din Londra, cu ocazia Jocurilor Olimpice organizate in 2012.

Din 2012, am inițiat, alături de Oana Năsui programul Formare Culturală, un program independent care aduce profesioniști și practicieni din mediul cultural și creativ împreună cu cei care lucrează sau aspiră să lucreze în acest mediu.

Înainte de 2010, am fost implicată în proiecte precum redeschiderea Muzeului Antipa și în proiecte muzeale cu ocazia Sibiu, Capitală Culturală Europeană.

Despre alte proiecte ale mele, care au rămas doar pe hârtie și nu au prins coajă, am decis să le expun aici pe blog 🙂

 

Toate opiniile exprimate pe blog îmi aparțin. Dacă vrei să preiei fragmente sau articole de pe blog, cere-mi acordul în scris sau menționează, în clar, sursa.