Nici una dintre ideile tale (și ale celor mai reputate genii) nu vine de la sine, ci este un amestec de idei anterioare la care ai fost expus, conștient sau inconștient.

Așa se face că ai nevoie de inspirație pentru a crea noi circuite de idei creative.

Eu am o listă de 10 site-uri, unde am găsit, fie ce să admir vizual, fie ce să ‘rumeg’ mental. Site-urile selectate au vibrații puternice de design, însă cred că îți pot fi cu atât mai valoroase cu cât nu ești designer. Eu, una, le văd ca pe niște bănci de inspirație, de unde pot împrumuta idei, care să dea o perspectivă nouă, în special pentru lucrurile mărunte, dar valoroase în viața unei organizații și în afara ei.

Dacă vrei să ai autostradă mai rapidă către idei creative, cel mai bine e să și aduni imaginile și textele cele mai valoroase pentru tine, într-un fișier, în calculator. Când simți că lipsește aroma la vreun proiect la care lucrezi, aruncă o privire și o să ți se împrospăteze ‘circuitele’. Ca să nu mai spun că ai șanse mai mari să-ți grăbești procesul de ‘mind popping’ (adică de idei venite din senin).

brett ryderCredit foto: ilustratorul Brett Ryder

1. NIICE
Este un motor de căutare cu imagini care pur și inspiră și dă clasă motorului Google Imagini.

2. Bored Panda

Este o platformă care permite artiștilor, designerilor sau entuziaștilor să adauge povești deosebite din întreaga lume și atrage milioane de vizitatori curioși.

3. Behance
Este platforma online cu cele mai diverse și frumoase portofolii de creativi, începând cu artiști, ingineri, întreprinzători, designeri de produs, etc.

4. Pinterest
Este o platformă socială unde poți găsi imagini și idei de calitate, pe care le poți arhiva online, în secțiuni diferite, după propriul interes. Doar că toate imaginile pe care le aduni sunt vizibile prietenilor tăi din rețea, care descoperă cu ușurință ce te inspiră sau ce temă de interes ai.

5. Not cot
Notcot.org este o comunitate de oameni creativi și iubitori de design care adaugă imagini și linkuri cu proiecte care ies în evidență prin prospețimea ideilor.

6. This is colossal
Este un blog reușit care aduce selecții interesante de artă și design, acordând o atenție deosebită lucrărilor care nu sunt digitale.

7. It’s nice that
Lucrări dintre cele mai interesante de la designeri cu clasă. Conținutul variază de la interviuri la lucrări deosebite ale designerilor consacrați sau la început de drum.

8. Waxy Link
E pur și simplu un site care te provoacă să gândești. Deși nu este vizual, e un loc cu referințe excelente despre idei și proiecte minunate, controversate sau neașteptate.

9. Designspiration
Aici poți descoperi inspirație prin design, arhitectură, fotografie și modă. Poți găsi chiar imagini pe coduri de culori sau domenii de interes.

10. Campsite Studio
Aici găsești o sumedenie de proiecte de design, selectate de un studio de design din New York.

Dă mai departe: