Am dat peste prima carte de colorat pentru adulți, căutând să cumpăr o carte de pe Amazon, în urmă cu 2 săptămâni. M-am întrebat dacă cumpără cineva așa ceva, mai ales dacă are acasă un copil, fie el mai iubitor sau mai plictisit de colorat. Apoi am citit povestea unei tinere scoțiene, Johanna Basford care a vândut 1,4 milioane de exemplare ale cărții ei de colorat pentru adulți, Secret garden. Carte colorat adulti

M-am întrebat atunci cum de s-a ajuns la așa o vervă de colorat printre adulți?
Poate că s-a produs la o supra-saturație de experiențe digitale în Europa de Vest și America de Nord. Poate, în plus, cartea Johanei Basford amintește de copilăria fără obligații. Sunt tare curioasă ce vârstă și ce meseriii au cumpărătorii ei.

De subliniat că Secret Garden nu e doar o carte de colorat, ci și o carte de descoperit, pentru că sunt ascunse peste 200 de creaturi și curiozități în paginile cărții. Poate că această componentă de joc și descoperire a activat butonul de interes al adulților și butonul ‘cumpără’.

Carte colorat adulti

Personal, cred că desenatul are un rol extraordinar asupra stării de spirit, imaginației memoriei. Eu m-am apucat de desenat la liber, ilustrând notițe din carnetul meu de idei creative. Iar una dintre micile-mari diferențe este că sunt mult mai atașată de carnet și de ideile notate, ca să nu mai spun că este foarte ușor de găsit o notiță ilustrată față de o notiță text, mai ales când ‘umpli’ peste 20 de pagini.

Întrebări la care caut încă răspunsuri:

    1. de ce așa de mulți adulți și-au cumpărat cartea de colorat pentru adulți?
      I-a stimulat doar cuvântul ‘adulți’ din titlu? Erau deja fani cărți de colorat pentru copii și epuizaseră deja toate cărțile de colorat făcute cu cap? Accidental, am pus mâna pe o carte de colorat pentru copii acum câteva luni și mi s-a părut cea mai ‘deșteaptă’ pe care am pus mâna până acum. Deci, …cărți pentru copii cu ‘vânători de comori’ existau deja.
    2. se creează un nou curent ‘întoarcerea la copilărie’?
      Sau poate este doar o prelungire a curentului ‘întoarcerea la natură’, de la hrană, la locuire. Anumite companii cu leaderi deștepți au fructificat nevoia de joacă în companie, cum este Google. Chiar și în București există spații de birou amenajate cu leagăne.

Tu de ce crezi că atât de mulți dau jos costumul seriozității de la birou și colorează cărți?

Dă mai departe: