Minodora Cerin

 

În spatele tastelor sunt eu, (Mino)Dora Cerin. Prietenii îmi spun Dora și sunt un balaur blând cu mai multe capete: sunt inițiator și consultant liber profesionist pentru proiecte culturale și educaționale, cercetătoare a creativității și micilor bucurii. Iubitoare de cărți, exploratoare de cartiere și oameni care vor să facă schimbări în bine, lucrând împreună. 

Blogul este locul meu de joacă și spațiul în care să îți dai seama că a fi creativ înseamnă a găsi soluții la probleme care te înconjoară. De aceea, crede-mă pe cuvânt că ai resurse uriașe de creativitate. Doar e nevoie să le activezi cu activități, lecturi și în compania celor care te inspiră să fii mai bun.


Sunt consultant pentru proiecte educaționale și culturale și recunosc că nu mă pot abține să nu inițiez câte un proiect cu care să iau contact cu realitatea.  Ultimul meu proiect de suflet este unul care promovează literatura pentru copii: Trambulina de citit.ro 

Câteva dintre proiectele care mi-au fost tare dragi:

– Cultural Stations (Londra), cu ocazia Jocurilor Olimpice organizate in 2012.

Remodelarea spaţiului comun la bloc (București)


Am sprijinit, în calitate de consultant zeci de organizații și companii să dea viață unor proiecte educaționale creative cu care să se mândrească. Iar în 2014 am contribuit, ca expert în 
Diagnoza preliminară a primei strategii culturale și creative a Bucureștiului (2015-2025). 

Între 2016 – 2019 am fost editor, alături de Oana Năsui al cărții Noii industriași, creativii, o carte tipărită despre industriile culturale și creative din România. (cu aprox 150 de contributori). 

Nici nu-mi imaginam că simplul exercițiu de a scrie pe acest blog mă va face să alunec spre primul meu proiect care poate fi răsfoit, dăruit și cumpărat dintr-o librărie, un soi de caiet de lucru pentru începători într-ale proiectelor: Ghidul cultivatorului de visuri: caiet de lucru pentru managementul proiectelor mici, cu răsturnări interesante

 

Ghidul cultivatorului de visuri, caiet de managementul proiectelor mici, cu rasturnari interesante

 

Între 2012 – 2019 am fost, alături de Oana Năsui cofondatoarea programului Formare Culturală, un program independent care continuă să aducă profesioniști și practicieni din mediul cultural și creativ împreună cu cei care lucrează sau aspiră să lucreze în acest mediu.

Înainte de 2010, am fost implicată în proiecte precum redeschiderea Muzeului Antipa și în proiecte muzeale cu ocazia Sibiu, Capitală Culturală Europeană și în multe alte proiecte precum promovarea creativă a lecturii și a învățării limbilor europene de circulație redusă.


Toate opiniile exprimate pe blog îmi aparțin. Dacă vrei să preiei fragmente sau articole de pe blog, cere-mi acordul în scris sau menționează, în clar, sursa.

 

CONTACT

 

Dacă vrei să îmi dai un semn, o poți face pe adresa: minodora @ cerin.ro 

Dacă vrei să te țin la curent cu alte evenimente pe care le organizez, plus alte mailuri cu idei și recomandări pe tema creativității: 
te poți abona la newsletter 
– poți urmări pagina de Facebook Trăiește creativ

 

Dă mai departe: