Machetele sunt excelent folosite de arhitecți, însă mă întreb de ce nu le-am folosi și pentru proiecte mai puțin importante ca ridicarea unor clădiri.

Dacă e să arunc o privire în alte domenii, se găsesc suficiente exemple de creativitate, (re)modelate prin această tehnică simplă.

Uite, spre exemplu macheta unei galerii de artă, sub forma unei scrisori 3D. Macheta este din 1913 și aparține ilustratorului Alfred Joseph Frueh, care a conceput-o ca scrisoare pentru soția lui, aflată la distanță.

14.Macheta - sursa Letterology

Machetele pot folosi, de exemplu:

– Pentru un eveniment pe care îl organizezi în cadrul unui proiect
E mult mai rapid și mai creativ procesul aranjării unui spațiu, făcând o machetă din lucruri la îndemână. Sunt la îndemâna oricui instrumente ca hârtie, creioane, riglă, etc. Dacă lucrezi cu un designer, de ce nu îi poți propune să îți facă o machetă cu amenajarea spațiului dorit, în loc să îți povestească sau să îți factureze pentru un proiect digital 3D

– Pentru un produs pe care îl concepi
Dacă vrei să faci un site deosebit, o hârtie și un creion sunt foarte utile pentru a te face mai bine înțeles de cel care îți construiește site-ul. Dacă ai la îndemână o tablă magnetică, poți cumpăra o rolă autoadezivă cu magnet pe care să lipești meniurile sau secțiunile de site dorite. Un alt exemplu, l-am întâlnit în domeniul medical. Recent, Nikolai Begg, un student la inginerie a construit un prototip și apoi a brevetat un instrument chirugical, numit trocar. La minutul 7:23, găsiți prototipul simplu făcut de el acasă și prezentat la TED Talks, în 2013. Video aici

14.Macheta trocar
Nikolai Begg și macheta trocarului. Sursă foto: TED

Ce alte exemple de machete cunoașteți, fructificate în alte domenii, exceptând arhitectura?

Dă mai departe: