Iubesc conținutul, valoarea lucrurilor și a oamenilor, însă imaginea, are valoarea ei, incontestabil. E acel ambalaj care pregătește conținutul. Iar în lumea proiectelor de orice fel, o imagine demodată care ascunde un conținut bun întârzie să creeze conexiuni cu ceilalți.

Însă ce faci dacă ai nevoie mai tot timpul de imagini pe care să le folosești pentru ilustrarea unor idei pentru ședințe, rețele sociale, cursuri, rapoarte și multe altele?

Pentru toți cei care nu știu grafică și fotografie, dar au nevoie de ele, le recomand câteva instrumente pe care le-am probat eu, personal.
FOTO siGRAFICA gratuite 2

GRAFICĂ

1. Canva.com

Nu cred să existe un instrument mai bun și mai ușor de folosit de toți cei care nu sunt graficieni, dar vor în câteva minute să facă un vizual atractiv. Pe Canva poți face orice, de la un afiș, la colaje, grafică, editare foto și multe altele.
imagini Canva

 

 

 

 

2. FreePik

Pe FreePik, găsești sute de mii de elemente grafice, după cuvinte cheie. Partea bună cu platforma asta e că poți lua, gratuit, și sursa elementelor grafice și mai poți modifica culori, forme, chiar fiind un banal începător, care abia și-a instalat Photoshopul pe computer.

imagini Freepik

 

 

 


3. Dry Icons

Are peste 6700 de imagini grafice. Mai puțin ca FreePik, însă poți găsi completări bune.

4. Flavors.me
E o platformă unde îți poți face un design de calitate pentru website-uri.

– – – – – – – – – – – – – –

FOTOGRAFII

5. Flickr
62.Flickr

 

 

 

 

Are bilioane de fotografii în total și ritmul de încarcare de noi fotografii este de 1 milion pe zi.

6. Pixabay

Are peste 430 000 de imagini de calitate, ilustraţii şi vectori grafici.

Imagini gratuite de pe Pixabay și Flickr poți găsi și accesând doar o singură platformă care agreghează mai multe site-uri cu fotografii, grafică și muzică gratuite, sub licența Creative Commons.

Creative Commons search

Platforma asta nu e în sine un motor de căutare, însă agreghează alte site-uri de interes, sub licența Creative commons:

Creative commons logo
Simbolul Creative Commons

Când vezi simbolul CC 0, poți descărca și modifica fotografii și grafică digitală (chiar și în interes comercial), fără grija că iau fără drept de copyright. CC 0 1.0 este tipul de licență care permite oricui să folosească lucrările respective fără să ceară acordul și să menționeze autorul. Pentru alte tipuri de licență Creative Commons, află pe site-ul lor oficial.

 

7. Unsplash

Aici găsești fotografii bune cu rezoluție mare. E o galerie mai mică de fotografii, însă o sursă alternativă bună de fotografii.

fotografii gratuite Unsplash

 

 

 

 

 

 

Îmbogățește articolul cu un comentariu dacă ai alte sugestii de platforme cu fotogrfii și grafică gratuite.

Dă mai departe: